Deze website gebuikt cookies. Cookies zijn kleine bestanden die worden gebruikt om uw comfort bij het bezoeken van een website op een computer of mobiel apparaat te vergemakkelijken. Ze worden ook om technische redenen gebruikt.
Zoek je info over gezondheid of geneesmiddelen?
Op zoek naar nuttige en praktische informatie over gezondheid en diensten in je apotheek? Dan ben je op je juiste plek!
VDe Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft op 14 augustus de uitbraak van een nieuwe apenpokken(Mpox)-variant, clade Ib, in Afrika uitgeroepen tot een noodsituatie voor de internationale volksgezondheid. Er wordt verwacht dat er in de komende weken en maanden ook geïmporteerde infecties van de nieuwe Mpox variant zullen optreden in Vlaanderen.
Wratten, ze zien er niet appetijtelijk uit. De doorgaans dikke, bloemkoolachtige uitgroeisels van de huid komen veel voor bij kinderen en jongvolwassenen. Hoe krijg je wratten? Kan je ze voorkomen? En hoe kan je wratten behandelen? We beantwoorden al je vragen.
Veel mensen weten dat de typerende, bandvormige uitslag het voornaamste symptoom is van zona, de aandoening die ook bekend is als gordelroos. Maar weet je bijvoorbeeld ook wat de oorzaak is van zona? En of je jezelf tegen gordelroos kan beschermen? Test je kennis met onze quiz!
Van een hittegolf is geen sprake, maar de komende dagen wordt het wel puffen. Als je geneesmiddelen moet nemen, zijn er enkele zaken waar je best rekening mee houdt in deze hitte zodat je geen last krijgt van ongewenste effecten, of dat je medicatie z’n werking verliest.
Spataders zien er vaak uit als kronkelende, blauwpaarse bloedvaten in de benen. Ze kunnen pijnlijke benen of kuiten veroorzaken. Ongeveer 25 van de 100 mensen krijgen spataders. Ze komen vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Boven de 80 jaar heeft 75% van de mensen last van spataders.
Mazelen zijn wereldwijd in opmars, ook in Vlaanderen, en dus willen meer mensen zich tegen die zeer besmettelijke ziekte beschermen. Omdat de vraag naar vaccins zo groot is, geeft de Vlaamse overheid tijdelijk voorrang aan minderjarigen.
De zomer staat vaak synoniem voor zwemmen. Of je nu in de zee, een zwembad of een meer zwemt, met een paar preventieve maatregelen kun je een oorontsteking voorkomen. Volg ons advies op.
De zomer is de tijd van naar buitengaan en van de natuur genieten. Maar soms verstoort een vervelende wesp of een venijnige brandnetel je zomerplezier. De meeste insectenbeten of plantirritaties die je kan oplopen in België zijn onschuldig. M aar ze kunnen wel vervelend zijn. Hier zijn enkele handige tips om ze te vermijden.
We krijgen regelmatig vragen van lezers over de werking in de apotheek of diensten van de apotheker. In onze reeks ‘Vraag van de lezer’ beantwoorden we die uiteraard met plezier!
De Federale Overheidsdienst Volksgezondheid waarschuwt voor een gevaarlijke trend op TikTok die suggereert dat zonnecrème schadelijk is. Deze informatie is incorrect en kan leiden tot ernstige gezondheidsrisico’s. Zonnecrème is onmisbaar om jezelf te beschermen tegen de schadelijke effecten van de zon.
Je vakantie komt eraan en het inpakken kan beginnen. Vergeet zeker ook niet je reisapotheek mee te nemen. Hieronder vind je alvast enkele tips en een checklist.
Ziek worden of een lelijke val op vakantie, het zal je maar overkomen. Wie draait voor de medische kosten op als je in het buitenland naar de dokter of het ziekenhuis moet? Dat hangt af van het land waar je verblijft. Met de Europese ziekteverzekeringskaart ben je al goed beschermd in Europa.