Deze website gebuikt cookies. Cookies zijn kleine bestanden die worden gebruikt om uw comfort bij het bezoeken van een website op een computer of mobiel apparaat te vergemakkelijken. Ze worden ook om technische redenen gebruikt.
Zoek je info over gezondheid of geneesmiddelen?
Op zoek naar nuttige en praktische informatie over gezondheid en diensten in je apotheek? Dan ben je op je juiste plek!
Vandaag, 17 september is het Wereld Artrose Dag. Ken jij het verschil tussen artrose en artritis? Deze 2 reumatische aandoeningen hebben verschillende oorzaken en symptomen en vragen elk om een specifieke behandeling.
De herfst staat voor de deur. Tijd om je favoriete warme truien uit de kast te halen, te genieten van de prachtige herfstkleuren en een dampende tas thee na een deugddoende wandeling. Maar vergeet niet dat er nog iets anders op het programma staat: de jaarlijkse vaccinatieronde tegen covid.
Vandaag, 10 september, is het Werelddag Suïcidepreventie. Dit jaar koos de initiatiefnemer, The International Association for Suicide Prevention, #StartTheConversation als thema om het taboe rond zelfmoord te doorbreken. Een open gesprek kan levens redden.
Je kan er het ganse jaar door last van krijgen, maar luizen veroorzaken vooral op het eind van de zomer en bij het begin van de herfst ware plagen. Ze voeden zich met bloed en veroorzaken jeuk met hun speeksel.
VDe Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) heeft op 14 augustus de uitbraak van een nieuwe apenpokken(Mpox)-variant, clade Ib, in Afrika uitgeroepen tot een noodsituatie voor de internationale volksgezondheid. Er wordt verwacht dat er in de komende weken en maanden ook geïmporteerde infecties van de nieuwe Mpox variant zullen optreden in Vlaanderen.
Ook dit jaar nodigden Sciensano en het Instituut voor Tropische Geneeskunde Antwerpen (ITG) jullie uit om op tijgermuggenjacht te gaan. De resultaten van jullie observaties bevestigen de aanwezigheid van dit insect, dat niet langer bang is voor onze Belgische winter.
Wratten, ze zien er niet appetijtelijk uit. De doorgaans dikke, bloemkoolachtige uitgroeisels van de huid komen veel voor bij kinderen en jongvolwassenen. Hoe krijg je wratten? Kan je ze voorkomen? En hoe kan je wratten behandelen? We beantwoorden al je vragen.
Veel mensen weten dat de typerende, bandvormige uitslag het voornaamste symptoom is van zona, de aandoening die ook bekend is als gordelroos. Maar weet je bijvoorbeeld ook wat de oorzaak is van zona? En of je jezelf tegen gordelroos kan beschermen? Test je kennis met onze quiz!
Van een hittegolf is geen sprake, maar de komende dagen wordt het wel puffen. Als je geneesmiddelen moet nemen, zijn er enkele zaken waar je best rekening mee houdt in deze hitte zodat je geen last krijgt van ongewenste effecten, of dat je medicatie z’n werking verliest.
Spataders zien er vaak uit als kronkelende, blauwpaarse bloedvaten in de benen. Ze kunnen pijnlijke benen of kuiten veroorzaken. Ongeveer 25 van de 100 mensen krijgen spataders. Ze komen vaker voor bij vrouwen dan bij mannen. Boven de 80 jaar heeft 75% van de mensen last van spataders.
Mazelen zijn wereldwijd in opmars, ook in Vlaanderen, en dus willen meer mensen zich tegen die zeer besmettelijke ziekte beschermen. Omdat de vraag naar vaccins zo groot is, geeft de Vlaamse overheid tijdelijk voorrang aan minderjarigen.
De zomer staat vaak synoniem voor zwemmen. Of je nu in de zee, een zwembad of een meer zwemt, met een paar preventieve maatregelen kun je een oorontsteking voorkomen. Volg ons advies op.