Veelgestelde vragen (FAQ)

Hieronder vind je de antwoorden op een aantal veelgestelde vragen over het gebruik van onze site en de verschillende functies ervan. Raadpleeg eerst deze rubriek: misschien hebben wij je vraag al beantwoord. Als je het antwoord dat je zoekt niet kan vinden, neem dan contact met ons op.

Om snel een apotheek in je buurt te vinden (in Brussel en in Vlaanderen*) die vaccineert, kan je gebruik maken van onze rubriek "Vind een apotheek". Vink gewoon het vakje "Covid-vaccinatie" aan om de apotheken te zien die deze dienst aanbieden. 

Voor het Brussels Hoofdstedelijk Gewest:

De contactgegevens van alle apotheken die vaccineren en de praktische modaliteiten voor het maken van een afspraak vind je ook op pharmacy.brussels.

Lees meer

Zoek via 'Vind een apotheek' een apotheek in jouw buurt die sneltesten uitvoert. ​ ​Het volstaat om de 'Covid-sneltesten' filter te activeren om de apotheken te zien. Opgelet: deze filter is enkel zichtbaar als 'Van wacht' is uitgevinkt. U kunt uw (huis)apotheker steeds tijdens de normale openingsuren contacteren om te weten of u al dan niet bij hem terechtkunt voor een sneltest tijdens de wachtdienst.

Lees meer

 

 

 

De apothekers van wacht staan altijd klaar om je te helpen in dringende situaties. Zo zorgen zij ervoor dat je steeds terechtkan bij een apotheker in je buurt als je na de gewone openingsuren dringend een geneesmiddel nodig hebt.

Lees meer

Gelieve voor meer informatie contact op te nemen met uw vertrouwde (huis)apotheker in uw regio.

Vind een apotheek

Heb je een vraag over je gezondheid of je medicatie? Vraag advies aan een apotheker in je buurt.