Hoogrisicocontact: wanneer, hoe en waar kan je je laten testen?

​Om de druk op de huisartsen te verlichten hebben de ministers van Volksgezondheid beslist om het testen na hoogrisicocontact tijdelijk aan te passen, totdat de situatie opnieuw normaliseert.


Was je meer dan 15 minuten en binnen een afstand van 1,5 meter in contact met een besmette persoon? Wat moet je doen? Waar kan je je laten testen? Klik op de infografiek om deze te vergroten.
​​
​​Door de hoge viruscirculatie staat het systeem van testen en contactopsporing vandaag onder hoge druk. Daarom hebben de ministers van Volksgezondheid beslist om het testen na hoogrisicocontact tijdelijk aan te passen, totdat de situatie opnieuw normaliseert. 

Om tijd te winnen, kan een besmette persoon zelf online zijn hoogrisicocontacten doorgeven, via mijngezondheid.be

​Als je de besmette persoon niet kent, omdat je corona alert app je via een zogenaamd rood scherm op de hoogte brengt van het hoogrisicocontact, zal je vanaf volgende week maandag 6 december via een link vanuit die app een testcode kunnen verkrijgen. 

Gevaccineerden zullen na een hoogrisicocontact voortaan nog maar één PCR-test moeten laten afnemen, en moeten tot het negatieve testresultaat in quarantaine blijven, tenzij ze vanaf de 4e dag na hun hoogrisicocontact dagelijks een zelftest afnemen die negatief is, totdat dit resultaat bevestigd wordt door hun PCR-test. 

Hiermee wordt het aantal testen verminderd, en wordt toch het risico op gemiste besmettingen beperkt.

Onze Missie

Apotheek.be ondersteunt en benadrukt de rol van de apotheker als volwaardige partner in de gezondheidszorg.

Contacteer ons

Gelieve er rekening mee te houden dat apotheek.be geen online apotheek is

Wettelijke Vermeldingen

Privacy policy
Deontologie