Een COVID-19-sneltest in de apotheek van wacht? Informeer je!

Veel Belgische apotheken bieden COVID-19-sneltesten aan. Maar niet per se tijdens hun wachtdienst. Vraag je apotheker om meer informatie! 


Wat het testen tijdens de wachtdienst betreft, verschilt de regeling van apotheek tot apotheek. 


Sinds juli 2021 bieden steeds meer apotheken in het hele land snelle antigeentesten voor COVID-19 aan. Alle apothekers die een specifieke opleiding hebben gevolgd, kunnen die dienst aanbieden, maar ze zijn daartoe niet verplicht. Als ze die dienst aanbieden, moeten ze dat duidelijk vermelden in hun apotheek. Je vindt de kaart met alle betrokken apotheken op deze pagina van Apotheek.be

Verschillende procedures van de ene tot de andere apotheek

Elke apotheek heeft haar eigen testprocedures. In sommige apotheken kan je je bijvoorbeeld alleen op afspraak laten testen. Andere apotheken testen enkel tijdens bepaalde uren. Ook wat het testen tijdens de wachtdienst betreft, verschilt de regeling van apotheek tot apotheek. Apothekers zijn niet verplicht om die dienst aan te bieden, ook niet tijdens de wachtdienst.

Daarom een goede raad: wacht niet tot het laatste ogenblik en informeer je! Contacteer de apotheek waar je je wil laten testen en vraag of dat mogelijk is tijdens de wachtdienst, met of zonder afspraak. Rond deze tijd van het jaar gaan veel mensen op reis, naar familiebijeenkomsten of profiteren ze van de feestdagen om een cultureel of feestelijk evenement bij te wonen. Als je een sneltest nodig hebt, wacht dan niet tot het laatste moment!


Wie kan zich laten testen in de apotheek?

Ter herinnering: deze dienst is bedoeld voor mensen die op reis willen gaan of een evenement willen bijwonen, alsook voor mensen die terugkeren van een reis (uit een risicogebied) en voor mensen die gedurende maximum 5 dagen symptomen van COVID-19 vertonen. Als je symptomen hebt, maar niet zeker weet of je een COVID-19-test moet ondergaan, kan je via een onlineformulier snel een antwoord op die vraag krijgen. 

Voor meer informatie, lees ons artikel 'In welke apotheken kan ik me laten testen op COVID?' of download onze folder 'Een COVID-19 sneltest bij je apotheker? Dit moet je weten'.​


Onze Missie

Apotheek.be ondersteunt en benadrukt de rol van de apotheker als volwaardige partner in de gezondheidszorg.

Contacteer ons

Gelieve er rekening mee te houden dat apotheek.be geen online apotheek is

Wettelijke Vermeldingen

Privacy policy
Deontologie