Hoe kan je apotheker je helpen om je astma onder controle te houden?

​​​​​​Hoest je? Voel je je soms benauwd? Is het moeilijk om te ademen? Bijna 1 miljoen Belgen met astma herkennen de symptomen helaas maar al te goed.


Op een kwartiertje tijd informeert je apotheker je over astma, legt hij of zij je behandeling uit en kan je kijken hoe je inhalator correct gebruikt moet worden. Hoest je? Voel je je soms benauwd? Is het moeilijk om te ademen? Bijna 1 miljoen Belgen met astma herkennen de symptomen helaas maar al te goed. Gelukkig bestaat er een behandeling die ervoor zorgt dat je goed kan leven met de ziekte en die symptomen tot een minimum beperkt. Op voorwaarde dat je de medicatie goed gebruikt!

Weet je hoe je je inhalator moet gebruiken?

Veel mensen met astma hebben last van de symptomen, omdat ze hun medicatie – vaak onbewust – niet goed gebruiken. De techniek om je medicatie te inhaleren via je puffer moet je uiteraard wel goed onder de knie krijgen! Met de juiste techniek heb je de beste garantie op een doeltreffende behandeling en om je astma onder controle te houden.

Aarzel niet om advies te vragen aan jouw apotheker! Hij of zij kan je een Begeleidingsgesprek Goed Gebruik Geneesmiddelen (GGG) aanbieden. Dat is gratis en snel!

Op een kwartiertje tijd informeert je apotheker je over astma, legt hij of zij je behandeling uit en kan je kijken hoe je inhalator correct gebruikt moet worden. Na enkele weken kan je ook een opvolgingsgesprek hebben, waarop je eventuele problemen die je nog zou hebben met je medicatie kan bespreken en kan nagaan of je jouw astma goed onder controle hebt.

Met de begeleiding van je apotheker hou je je astma ongetwijfeld onder controle, en kan je leven zonder (erge) klachten van je astma!​Onze Missie

Apotheek.be ondersteunt en benadrukt de rol van de apotheker als volwaardige partner in de gezondheidszorg.

Contacteer ons

Gelieve er rekening mee te houden dat apotheek.be geen online apotheek is

Wettelijke Vermeldingen

Privacy policy
Deontologie