Zelftest positief? Vraag online een code voor een bevestigende test!

Heb je recent een zelftest uitgevoerd die positief was? Sinds maandag 24 januari kan je online via een nieuw formulier eenvoudig een code aanvragen om dat positief resultaat van je zelftest te laten bevestigen.


​Voor meer informatie over het coronavirus en de huidige maatregelen: 
info-coronaviru​s.be.


Heb je recent een zelftest uitgevoerd die positief was? Sinds maandag 24 januari kan je online via een nieuw formulier van de FOD Volksgezondheid eenvoudig een code aanvragen om dat positief resultaat van je zelftest te laten bevestigen door een snelle antigeentest bij je apotheker, of door een PCR-test in een testcentrum.

>> ​'Formulier positieve zelftest'

Nadat je hebt aangeduid dat je recent een positieve zelftest hebt afgenomen en je de precieze datum van afname hebt geselecteerd, zal het formulier je vragen of je symptomen hebt die kunnen wijzen op een infectie met het coronavirus (bv. koorts, hoesten, hoofdpijn, vermoeidheid):

  • ​Indien je antwoordt dat je geen symptomen hebt, zal je aangeraden worden om een PCR-test te laten uitvoeren in een testcentrum.

  • Indien je antwoordt dat je symptomen hebt, zal je uitgenodigd worden om bij voorkeur een snelle antigeentest te laten afnemen bij je apotheker “zodat u meteen resultaat krijgt." Opgelet, als je een herstelcertificaat wenst, zal je een bijkomende PCR-test moeten laten uitvoeren (in een testcentrum).

Kinderen jonger dan 6 jaar kunnen enkel in een testcentrum getest worden op COVID-19, en mensen die een verhoogd risico hebben op ernstige ziekte door corona moeten hun arts contacteren.

​Wat moet je doen in afwachting van het resultaat van die bevestigende test?

Je gaat in isolatie van andere personen. Als je nog niet thuis bent, ga dan naar huis. Vermijd indien mogelijk het openbaar vervoer. Draag in elk geval een mondmasker over neus en mond, en houd afstand van de personen rondom je. Je mag uiteraard het huis verlaten voor je bijkomende test, maar nadien moet je je opnieuw isoleren tot het resultaat van je test is gekend.


Meer info op info-coronavirus.be.Onze Missie

Apotheek.be ondersteunt en benadrukt de rol van de apotheker als volwaardige partner in de gezondheidszorg.

Contacteer ons

Gelieve er rekening mee te houden dat apotheek.be geen online apotheek is

Wettelijke Vermeldingen

Privacy policy
Deontologie