Veilig in de zon: tips & tricks

 Op zonnige dagen genieten we met volle teugen van de zonnestralen. Breng maar hier, die vitamine D! Goed voor de gezondheid, toch?  Ja, als je tenminste veilig geniet van de zon.
Bescherm zeker kinderen go​ed tegen de zon. Een extreme onbeschermde blootstelling aan uv-stralen van kleins af aan vergroot sterk het risico op huidkanker later. 
 Op zonnige dagen genieten we met volle teugen van de zonnestralen. Breng maar hier, die vitamine D! Goed voor de gezondheid, toch? 

​Ja, als je tenminste veilig geniet van de zon. De uv-stralen op je huid zijn immers ​de voornaamste oorzaak van huidkanker… bij mensen van alle leeftijden. 

Het goede nieuws: door je goed te beschermen kan je in grote mate je risico op huidkanker minimaliseren.


​Tips & tricks

  • Vermijd blootstelling aan de zon tussen 12u en 15u. Zoek zo veel mogelijk de schaduw op tijdens de warmste uren van de dag.

  • Stel baby's en jonge kinderen nooit aan direct zonlicht bloot.

  • Draag beschermende kledij (hoedje, zonnebril, t-shirt, ...) zelfs tijdens bewolkt weer. Check de uv index op www.meteo.be.

  • Bescherm jezelf ook tijdens sportactiviteiten, fietsen, wandelen. Extra bescherming is nodig op het water en in de bergen.

  • Kies de zonnebescherming die het beste bij je huidtype past. Gebruik bij voorkeur een product met SPF 50+, dermatologisch en klinisch getest. Vervang je tube elk jaar.

  • Om de aangegeven beschermingsfactor te garanderen, moet je voldoende zonnebescherming aanbrengen (2 mg/cm2 huid).

Zie ook 


Onze Missie

Apotheek.be ondersteunt en benadrukt de rol van de apotheker als volwaardige partner in de gezondheidszorg.

Contacteer ons

Gelieve er rekening mee te houden dat apotheek.be geen online apotheek is

Wettelijke Vermeldingen

Privacy policy
Deontologie