Deze website gebuikt cookies. Cookies zijn kleine bestanden die worden gebruikt om uw comfort bij het bezoeken van een website op een computer of mobiel apparaat te vergemakkelijken. Ze worden ook om technische redenen gebruikt.
Zoek je info over gezondheid of geneesmiddelen?
Op zoek naar nuttige en praktische informatie over gezondheid en diensten in je apotheek? Dan ben je op je juiste plek!
De Werelddag voor Patiëntveiligheid besteedt dit jaar aandacht aan de veiligheid van geneesmiddelen. Op 17 september zijn er allerlei evenementen om te herinneren aan het belang van een goed medicatiegebruik.
Heb je ook de indruk dat veel mensen sinds corona sneller boos worden? De Nederlandse apothekers trokken deze zomer aan de alarmbel…
Voel je je altijd moe bij het wakker worden? Heb je aan het eind van de dag totaal geen energie meer? Dat aanhoudende gevoel van vermoeidheid kan wijzen op een ziekte. Maar het kan ook een teken zijn van een onevenwichtige levenswijze. Je mag het symptoom in elk geval niet negeren!
In september en oktober krijgt elke volwassene in Vlaanderen een uitnodiging om met een herfstvaccinatie zijn bescherming tegen COVID-19 te versterken.
Halitose is de wetenschappelijke naam van een fenomeen waar we allemaal al eens mee te maken hebben gehad: een slechte adem! Hoe kunnen we die onaangename mondgeur vermijden?
Ben je ongesteld en wil je weten hoe je te beschermen tegen een toxische schok? In dit artikel krijg je het antwoord op die vraag!
Steken van vliesvleugeligen (wespen, bijen, hommels en hoornaars) zijn in de meeste gevallen niet erg ernstig. Maar in sommige gevallen kunnen ze toch gevaarlijke reacties veroorzaken bij het slachtoffer.
Seizoensgebonden allergieën treffen veel volwassenen en kinderen. Een loopneus, jeukende ogen, een kriebelhoest, niesbuien... Het ongemak kan de komende jaren verergeren. Uit verschillende studies blijkt nu inderdaad dat het allergieseizoen langer wordt en dat de pollen agressiever worden.
Sinds 8 augustus 2022 mogen geen levensmiddelen met de kleurstof E171 titaanoxide meer geproduceerd worden en ook niet ingevoerd worden in de EU. Aangezien E171 verder mag gebruikt worden in geneesmiddelen en dit tot verwarring kan leiden, willen we hier duidelijkheid scheppen.
Enkele belangrijke internationale organisaties, waaronder de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO), hebben een gratis mobiele applicatie gelanceerd, SunSmart Global UV, die informatie geeft over de plaatselijke UV-index en hoe je jouw huid moet beschermen.
Geef deze zomer bloed en help levens redden! Het volstaat bloed te geven aan het Rode Kruis Vlaanderen, wat slechts een uurtje van je tijd in beslag neemt.
Kom je terug uit vakantie? Let er dan op dat je geen bedwantsen met je meebrengt! Als ze zich eenmaal genesteld hebben, is het een echte nachtmerrie om die beestjes weg te krijgen. Voorkomen is dus beter dan genezen: hoe vermijd je dat je ze meebrengt naar huis?