Apotheek van wacht
Tussen 22u en 9u: gelieve het nummer
0903 99 000 te bellen [1,50 EUR/Min]

Vind een apotheek van wacht tussen 9u en 22u

Vind een apotheek van wacht tussen 9u en 22u

Vind een apotheek in uw buurt

Vind een apotheek in uw buurt

Welkom op Apotheek.be

  • Op 20 oktober is het Wereld Osteoporose Dag. De Werelddag is de ideale gelegenheid om informatie uit te wisselen en te leren over deze “stille ziekte” die meestal zonder symptomen evolueert en vaak pas laattijdig na een eerste breuk wordt gediagnosticeerd. Nochtans kan osteoporose op een efficiënte manier voorkomen en behandeld worden. Je apotheker kan je hierover informeren.

  • Maandag 16 oktober was het Werelddag tegen Pijn. Geen overbodig initiatief als je weet dat 20% van de bevolking lijdt aan matige tot ernstige chronische pijn. Pijnstillers zijn er in verschillende sterktes, elk met hun bijwerkingen en voorzorgen. Je apotheker en arts kunnen je helpen om de gepaste pijnstiller voor jou en je pijn te vinden.

  • Terwijl de meeste zorg gericht is op het genezen van ziekte, gaat het bij palliatieve zorg om het verlichten van pijn en lijden van mensen die ongeneeslijk ziek zijn.

  • Jaarlijks staat 10 oktober wereldwijd in het teken van geestelijke gezondheid. Veel mensen lijden immers in alle stilte aan depressie of angsten, vaak uit schroom, schrik voor stigmatisering of een gebrek aan kennis. Nochtans is het bij psychische problemen cruciaal om tijdig hulp te zoeken.

  • De brochure ‘Hoe leren omgaan met dementie’ van de Koning Boudewijnstichting en de Federatie van het Belgisch Notariaat kreeg onlangs een update. De brochure is een praktisch gids voor iedereen die met dementie moet leren leven, zowel patiënten als hun omgeving.

Neemt u meerdere geneesmiddelen? Verliest u soms het overzicht en weet u niet goed wanneer u welk geneesmiddel moet innemen? Een medicatieschema kan u daarbij helpen!
Wanneer je een chronische aandoening hebt en meerdere geneesmiddelen moet nemen, kan een huisapotheker een wereld van verschil uitmaken.
Elk jaar maakt het griepvirus talrijke slachtoffers in ons land. Er bestaat nochtans een eenvoudige en efficiënte manier om je ertegen te beschermen.
Elk jaar maken pneumokokkeninfecties talrijke slachtoffers in ons land. Er bestaat nochtans een eenvoudige en efficiënte manier om je ertegen te beschermen.
Ervaar je klachten van je geneesmiddel(en)? Dan is het aan te raden om spoedig contact op te nemen met je arts of apotheker.
Een medicatienazicht van de apotheker kan helpen om problemen met geneesmiddelen op te lossen of te voorkomen.
Tabakstop is de eerste lijn voor al uw vragen over tabak en voor al wie rookvrij wil leven.
In ons land kun je alleen voorschriftvrije geneesmiddelen online kopen. En uitsluitend via de website van een erkende Belgische apotheek.