Zorg voor je data

​Wist je dat al die zorgdata belangrijk zijn om jouw persoonlijke gezondheid te verbeteren en ons zorgsysteem optimaal te doen werken?


​Bijna één op twee landgenoten niet weet wat verstaan wordt onder 'gezondheidsgegevens'.


​'Zorgdata', dat is alle informatie over je gezondheid: ziektes en lichamelijke klachten, maar ook bv. je leeftijd, lengte en gewicht, eventuele medicatie, resultaten van medische tests en zelfs info over je levensstijl, zoals lichaamsbeweging, voeding, rookgedrag, enz.

Wist je dat al die zorgdata belangrijk zijn om jouw persoonlijke gezondheid te verbeteren en ons zorgsysteem optimaal te doen werken?

Uit onderzoek van de Koning Boudewijnstichting naar onze kennis over die zorgdata blijkt o.a. dat bijna één op twee landgenoten niet weet wat verstaan wordt onder 'gezondheidsgegevens'. Meer dan drie op vier Belgen zou wel bereid zijn om die gegevens te delen binnen de zorgsector. We hebben immers een groot vertrouwen in de huisarts, ziekenhuizen en apothekers voor het gebruik van onze persoonlijke zorgdata, zo blijkt ook uit het onderzoek.

In haar brochure 'Zorg voor je data' licht de stichting uitgebreid toe wat gezondheidsgegevens juist zijn, en hoe ze je kunnen helpen je persoonlijk welzijn en het algemeen belang vergroten. Ze biedt je een antwoord op vragen die je je misschien stelt, zoals:

  • Waarom zijn gezondheidsgegevens nuttig?

  • Wie gebruikt mijn data en wat doen ze ermee?

  • Welke waarborgen heb ik op het vlak van de bescherming van mijn privacy?

Je kan de brochure gratis downloaden via de site van de stichting.


Onze Missie

Apotheek.be ondersteunt en benadrukt de rol van de apotheker als volwaardige partner in de gezondheidszorg.

Contacteer ons

Gelieve er rekening mee te houden dat apotheek.be geen online apotheek is

Wettelijke Vermeldingen

Privacy policy
Deontologie