Enquête over de noden en opvolging van personen met langdurige COVID-klachten

​In het kader van een studie over de noden en opvolging van personen met langdurige COVID-klachten heeft het KCE een online vragenlijst gelanceerd die peilt naar de behoeften van personen die zelf langdurig last ondervinden of ondervonden na een besmetting met het coronavirus.


​De studie van het KCE richt zich op de ervaring van personen met langdurige COVID-klachten en heeft tot doel de overheid te adviseren om het zorgaanbod voor deze personen te verbeteren.


De meeste mensen die een besmetting met het coronavirus oplopen, herstellen vlot na 1 of 2 weken. Sommige mensen hebben echter aanhoudende klachten in de weken of maanden na de initiële besmetting: vermoeidheid, kortademigheid, hoofdpijn of concentratiestoornissen. Er is hierover nog veel onduidelijkheid en bijkomend onderzoek is nodig.

Het Federaal Kenniscentrum voor de Gezondheidszorg (KCE) startte in december 2020 een studie over de noden en opvolging van personen met langdurige COVID-klachten. In het kader van deze studie lanceerde het KCE ook een online vragenlijst​ die peilt naar de behoeften van personen die zelf langdurig last ondervinden of ondervonden na een besmetting met het coronavirus. De vragenlijst loopt nog tot en met 14 februari 2021. Aan het einde van de vragenlijst kan men aangeven of men wil deelnemen aan een aanvullend individueel interview (via Zoom) of een online groepsgesprek.​

Onze Missie

Apotheek.be ondersteunt en benadrukt de rol van de apotheker als volwaardige partner in de gezondheidszorg.

Contacteer ons

Gelieve er rekening mee te houden dat apotheek.be geen online apotheek is

Wettelijke Vermeldingen

Privacy policy
Deontologie