Pollen in de lucht!

Het is officieel, het pollenseizoen 2022 is gestart. Sciensano heeft de eerste pollen van het jaar in de lucht gedetecteerd, komende van de els en de hazelaar. 


Sciensano herinnert eraan dat symptomen van pollenallergie gemakkelijk verward kunnen worden met die van COVID-19 of verkoudheid.


​​​Het is officieel, het pollenseizoen 2022 is gestart. Het Belgisch Aerobiologisch Surveillance Netwerk van Sciensano AirAllergy heeft de eerste pollen van het jaar in de lucht gedetecteerd, komende van de els en de hazelaar. De concentratie pollen in de lucht varieert naargelang de meteorologische omstandigheden. Hoe droger het is, hoe hoger de concentratie.

Allergie of COVID-19?

Sciensano herinnert eraan dat symptomen van pollenallergie gemakkelijk verward kunnen worden met die van COVID-19 of verkoudheid. Met name niezen, verstopte neus, loopneus maar ook verlies van geur of smaak, en kriebel achterin de mond en in de keel.

Hoe maak je het verschil?

  • Allergie lokt geen koorts of spierpijn uit.

  • Symptomen van allergie blijven aanwezig zolang je blootgesteld wordt aan pollen. Ze blijven dus langer aanwezig dan griep of verkoudheid.

Bij twijfel, aarzel niet om je arts te contacteren.

 

Lijd je aan pollenallergie? Klik hier voor informatie over hoe je blootstelling aan de allergene stof (pollen) beperkt en welke producten jouw apotheker jou kan aanbevelen om jouw klachten te verlichten.

Volg het verloop van het pollenseizoen op via de site van Sciensano.​
Onze Missie

Apotheek.be ondersteunt en benadrukt de rol van de apotheker als volwaardige partner in de gezondheidszorg.

Contacteer ons

Gelieve er rekening mee te houden dat apotheek.be geen online apotheek is

Wettelijke Vermeldingen

Privacy policy
Deontologie