Mantelzorger van een alzheimerpatiënt? Geef je mening 

​​Lijdt een van je naasten aan Alzheimer? Een digitaal platform zou je binnenkort kunnen helpen. En de initiatiefnemers hebben je nodig om het platform te testen en te verbeteren!  


Het spel biedt mantelzorgers de mogelijkheid virtueel te oefenen om goede reflexen aan te kweken in verschillende situaties


Lijdt een van je naasten aan Alzheimer? Het is niet altijd makkelijk om met de agitatie, agressiviteit, slaapproblemen of dagelijkse activiteiten van de zieke om te gaan…  Maar een virtueel platform, de Alzheimer Care Trainer, zou je daar binnenkort bij kunnen helpen. Het platform, dat ontwikkeld werd door een Europees consortium, wil mantelzorgers in hun thuiszorg ondersteunen. Geïnteresseerd? De initiatiefnemers hebben je nodig om het platform te testen en te verbeteren! 


Het platform bevat een serious game en een communicatieforum. Het spel biedt mantelzorgers de mogelijkheid virtueel te oefenen om goede reflexen aan te kweken in verschillende situaties. Het is de bedoeling om hen geleidelijk te leren hun manier van communiceren en hun gedrag ten aanzien van Alzheimerpatiënten aan te passen om de oorzaken van spanning en emotionele stress te verminderen, en zo de zieken langer thuis te houden.  

Zou je willen meewerken om het platform te verbeteren? Dan moet je aan deze voorwaarden voldoen: 

  • ​Je bent mantelzorger van een Alzheimerpatiënt. 

  • Je hebt een internetverbinding en enige computerkennis.   

  • Je bent een uurtje beschikbaar (online sessie). 

Schrijf je in via dit formulier van Brusano of contacteer:   

Pia Vandebergh – pia.vandebergh@brusano.brussels

Hendrik-Jan Stals – hendrikjan.stals@gmail.com


Klik hier voor meer info. Onze Missie

Apotheek.be ondersteunt en benadrukt de rol van de apotheker als volwaardige partner in de gezondheidszorg.

Contacteer ons

Gelieve er rekening mee te houden dat apotheek.be geen online apotheek is

Wettelijke Vermeldingen

Privacy policy
Deontologie