Vanaf vandaag mogen apothekers vaccineren tegen COVID-19

​De apotheeksector vormt zo een bijkomend kanaal waar je de mogelijkheid krijgt om je te beschermen tegen COVID-19 door je te laten vaccineren. ​​


​Er zijn nog enkele praktische zaken die geregeld moeten worden voor apothekers écht van start kunnen gaan met die dienstverlening.


​Vandaag is in het Belgisch Staatsblad de wet gepubliceerd die apothekers toelaat om coronavaccins toe te dienen aan patiënten. De apotheeksector vormt zo een bijkomend kanaal waar je de mogelijkheid krijgt om je te beschermen tegen COVID-19 door je te laten vaccineren.

Maar voor je naar de apotheek holt voor een prik: er zijn nog enkele praktische zaken die geregeld moeten worden voor apothekers écht van start kunnen gaan met die dienstverlening. Zo moeten de vaccins nog in de apotheken verdeeld worden, bijvoorbeeld en regelt de overheid nog een volledige terugbetaling van de vaccinatie, zodat je net als in het vaccinatiecentrum je kosteloos kan laten vaccineren in de apotheek. Ook niet alle apothekers zullen de dienstverlening kunnen aanbieden. Ga dus eerst en vooral even het gesprek over vaccinatie aan met jouw vertrouwde apotheker.

Veilig en vertrouwd

De apothekers ondersteunen de vaccinatiecampagne tegen COVID-19 in ons land reeds van bij het begin. Onder andere door patiënten te sensibiliseren en te informeren, hebben veel landgenoten reeds de weg gevonden naar het vaccinatiecentrum of de arts om zich te laten inenten. Om de vaccinatiegraad in ons land te versterken en voorbereid te zijn op eventuele nieuwe coronagolven, heeft de overheid beslist om de burger een bijkomend kanaal te bieden om zich te laten vaccineren en de mogelijkheid gecreëerd voor apothekers om die dienstverlening aan te bieden. Veel apothekers hebben zich daarop voorbereid: ze hebben de vereiste opleiding gevolgd en de nodige infrastructuur voorzien in de apotheek.

Apothekers bij wie je een afspraak voor vaccinatie tegen COVID-19 zal kunnen maken, zullen die nieuwe dienstverlening bekendmaken in de apotheek. Ook hier op apotheek.be zal je binnenkort kunnen nagaan bij welke apotheker je voor COVID-vaccinatie terechtkan.​Onze Missie

Apotheek.be ondersteunt en benadrukt de rol van de apotheker als volwaardige partner in de gezondheidszorg.

Contacteer ons

Gelieve er rekening mee te houden dat apotheek.be geen online apotheek is

Wettelijke Vermeldingen

Privacy policy
Deontologie