Het koningspaar eert het werk van apothekers

​​​Woensdagochtend bezochten koning Filip en koningin Mathilde een apotheek in de gemeente Evere. De koning en de koningin wilden hun steun en erkentelijkheid betuigen aan de sector van de publieke apotheken.


"Dit koninklijke bezoek is een mooi teken van erkenning voor onze rol. De koning en de koningin hadden veel belangstelling voor de belangrijke rol die de apothekers sinds het begin van de crisis hebben vervuld, niet alleen om de continuïteit van de zorg te waarborgen of de toegang tot essentiële producten zoals handgels of beschermend materiaal te verzekeren, maar ook om de bevolking te informeren, bewust te maken en gerust te stellen.​"
Koen Straetmans, voorzitter APB 
Sinds het begin van de coronacrisis, bijna een jaar geleden, zijn de Belgische apothekers altijd toegankelijk en beschikbaar gebleven. Ze hebben kosten noch moeite gespaard om hun teams voort te kunnen laten werken en hun patiënten te ontvangen in de meest veilige omkadering, en zo verzekerden zij de continuïteit van de zorg. De apothekers twijfelden ook geen seconde om na de uren nog even verder te werken en geneesmiddelen aan huis af te leveren aan patiënten die dat nodig hadden. In de frontlinie in de strijd tegen de COVID-19-pandemie hebben zij ook een essentiële rol gespeeld door elke dag een luisterend oor te bieden en betrouwbare antwoorden te geven op de vele vragen en bezorgdheden die bij de bevolking leefden.

Woensdagochtend bezochten koning Filip en koningin Mathilde een apotheek in de gemeente Evere voor een ontmoeting met drie apothekers die de drie regio's van het land vertegenwoordigen. Het vorstenpaar werd verwelkomd door de voorzitter en de algemeen directeur van de Belgische apothekersvereniging APB, de nationale federatie van zelfstandige officina-apothekers. De koning en de koningin wilden hun steun en erkentelijkheid betuigen aan de sector van de publieke apotheken. Tijdens een lang gesprek met de Vlaamse, Brusselse en Waalse apothekers en de vertegenwoordigers van APB, hebben koning Filip en koningin Mathilde alle Belgische apothekers van harte bedankt voor hun niet aflatende inzet sinds het begin van de crisis.


Foto crediet​: Thierry Strickaert

Onze Missie

Apotheek.be ondersteunt en benadrukt de rol van de apotheker als volwaardige partner in de gezondheidszorg.

Contacteer ons

Gelieve er rekening mee te houden dat apotheek.be geen online apotheek is

Wettelijke Vermeldingen

Privacy policy
Deontologie