Haal je griepvaccin vanaf 1 oktober in de apotheek

​​Vanaf vrijdag 1 oktober kan je het griepvaccin rechtstreeks bij je apotheker halen, zonder doktersvoorschrift.


Bovendien wordt het griepvaccin grotendeels terugbetaald als je behoort tot een van de risicogroepen of als je tussen 50 en 65 jaar oud bent.


​Vorig jaar zijn veel mensen die zich tegen de griep wilden laten vaccineren, uit de boot gevallen. En met reden... want door een tekort aan griepvaccins moest de overheid voorrang geven aan mensen die tot een 'risicogroep' behoorden. 

Dit jaar staan de apotheken klaar om je te verwelkomen met 840.000 vaccins meer dan vorig seizoen. 

En er is nog meer goed nieuws! Vanaf vrijdag 1 oktober kan je het griepvaccin rechtstreeks bij je apotheker halen, zonder doktersvoorschrift. Bovendien wordt het griepvaccin grotendeels terugbetaald als je behoort tot een van de risicogroepen (65-plussers, mensen met een ernstige chronische aandoening, zwangere vrouwen, mensen met een BMI > 35, mensen die in de gezondheidszorg werken, …) of als je tussen 50 en 65 jaar oud bent

Waarom je laten vaccinneren tegen de griep? 

De afgelopen jaren, toen er nog geen sprake was van het coronavirus, telde België op het hoogtepunt van de griepepidemie gemiddeld 300 tot 1.000 besmette personen per 100.000 inwoners. Dankzij de hygiënische voorzorgsmaatregelen (handen wassen, afstand houden, mondmaskers, ...) om het coronavirus te bestrijden, heeft de griep vorige winter niet hard toegeslagen. Maar deskundigen zijn het erover eens dat de griep deze winter waarschijnlijk weer hevig zal toeslaan. Griep is geen onschuldige infectie!​ Het is dus best om voorbereid te zijn, zeker als je tot een risicogroep behoort of tussen 50 en 65 jaar oud bent!

Je laten vaccineren en de hygiënische maatregelen naleven, zijn nog steeds de beste manieren om je tegen griep en de complicaties ervan te beschermen. Bovendien vermijd je zo dat onze gezondheidszorg overbelast wordt: twee vliegen in één klap!   

​Vaccinatie vanaf 15 oktober

Hoewel het griepvaccin al vanaf 1 oktober in de apotheek verkrijgbaar is, begint de vaccinatie zelf pas op 15 oktober. Vergeet niet vanaf die dag een afspraak te maken met je arts om een griepprik te laten zetten, die je binnen 10 tot 15 dagen na de injectie zal beschermen.

Onze Missie

Apotheek.be ondersteunt en benadrukt de rol van de apotheker als volwaardige partner in de gezondheidszorg.

Contacteer ons

Gelieve er rekening mee te houden dat apotheek.be geen online apotheek is

Wettelijke Vermeldingen

Privacy policy
Deontologie