Een COVID-19 sneltest bij je apotheker? Dit moet je weten!

​​​​Sinds 12 juli kan je in verschillende apotheken een COVID-19 sneltest laten uitvoeren. In de folder ‘Een COVID-19 sneltest bij je apotheker? Dit moet je weten!’ vertellen we je alles wat je daarover moet weten.


​Wacht niet tot het laatste ogenblik om je te informeren en maak, indien nodig, een afspraak!​​Sinds 12 juli kan je in verschillende apotheken een COVID-19 sneltest laten uitvoeren. Dat laat je toe, bij een negatief resultaat, om een testcertificaat te downloaden dat je toegang biedt tot verschillende (maar niet alle) landen en evenementen. In de folder ‘Een COVID-19 sneltest bij je apotheker? Dit moet je weten!’ leggen we uit wie zich in de apotheek kan laten testen, hoe de testing verloopt en hoe je je testcertificaat kan downloaden.

Opgelet: ga eerst na of het resultaat van een snelle antigeentest die in een apotheek wordt uitgevoerd volstaat voor het land of de landen waar je naar toe trekt. Sommige landen aanvaarden enkel een PCR-test en daarvoor kan je niet terecht in een apotheek, maar moet je naar een testcentrum of een arts. Ook het moment waarop de test wordt uitgevoerd is belangrijk. Afhankelijk van je bestemming, zal de sneltest minstens 48 tot 72 uur voor aankomst of vertrek moeten worden uitgevoerd. Een overzicht van de vereisten per land vind je op de websites diplomatie.belgium.be en reopen.euro.

Heb je je ervan verzekerd dat een snelle antigeentest je toegang biedt tot de bestemming(en) of het evenement waar je naar toe wil? Vraag aan je apotheker of hij/zij die dienst aanbiedt, en onder welke voorwaarden (met of zonder afspraak, op welke dag(en), aan welke prijs...). Een goede raad: wacht niet tot het laatste ogenblik om je te informeren en maak, indien nodig, een afspraak!​


Onze Missie

Apotheek.be ondersteunt en benadrukt de rol van de apotheker als volwaardige partner in de gezondheidszorg.

Contacteer ons

Gelieve er rekening mee te houden dat apotheek.be geen online apotheek is

Wettelijke Vermeldingen

Privacy policy
Deontologie