Boostervaccinatie: een 'boost' voor je immuniteit

​In Vlaanderen is de campagne voor he toedienen van boosterprikken volop bezig. Er zijn al meer dan 1.845.000 boostervaccins toegediend. Wil je sneller je boosterprik? Registreer je dan op Qvax​!Hoe snel je een boostervaccin krijgt na je basisvaccinatie, hangt af van welk vaccin je eerst kreeg. Klik HIER om te zien wanneer je een boosterprik krijgt.


​Aangezien de bescherming die de vaccinatie biedt ​tegen COVID-19 na een aantal maanden begint de dalen, is het sterk aanbevolen om een boosterprik te krijgen. Dat is een derde prik een aantal maanden nadat je volledig gevaccineerd bent (of een tweede als je met een Jansen-vaccin gevaccineerd bent). De boosterprik zorgt ervoor dat de bescherming die de vaccins bieden, opnieuw naar het hoogste niveau wordt opgetild. Het is een “boost" voor je immuniteit.

Wil je sneller je boosterprik?

Via het QVAX-platform kan je op een reservelijst worden geplaatst om sneller een COVID-19-vaccin te ontvangen. Dit gebeurt niet door de plaats van iemand anders in te nemen, maar door de gaten op te vullen wanneer mensen niet komen opdagen voor hun afspraak in een vaccinatiecentrum en daardoor vaccins verloren kunnen gaan. Op het platform wordt alleen gevraagd om aan te geven wanneer je beschikbaar bent voor een vaccin. Het vaccinatiecentrum kan je dan gemakkelijk op de hoogte brengen als zich een gelegenheid voordoet om te worden gevaccineerd. Door je te registreren op QVAX, helpt je de vaccinatiecampagne versnellen.

Verschillende vaccinatiecentra werken daarenboven met een eigen reservelijst (die momenteel vaak leeg is) waardoor je nog sneller kan worden opgeroepen. Geïnteresseerd? Zoek via Eerstelijnszone.be in welke zone jouw gemeente ligt en klik verv​olgens op de website van je eigen eerstelijnszone om te zien of het vaccinatiecentrum in je buurt met een eigen reservelijst werkt.

Meer info: Laatjevaccineren.be/boostervaccinatie


Onze Missie

Apotheek.be ondersteunt en benadrukt de rol van de apotheker als volwaardige partner in de gezondheidszorg.

Contacteer ons

Gelieve er rekening mee te houden dat apotheek.be geen online apotheek is

Wettelijke Vermeldingen

Privacy policy
Deontologie