Al meer dan 10 miljoen vaccins toegediend

In ons land waren op 26 juni al meer dan 10,43 miljoen vaccins toegediend.


Vragen over je vaccinatie? Stel ze aan je apotheker!
​We doen het niet alleen goed op het EK voetbal, we scoren ook vlot op het vlak van vaccinatie tegen COVID-19. In ons land waren op 26 juni al meer dan 10,43 miljoen vaccins toegediend: 72,5% van de volwassen bevolking is al minstens een keer ingeënt. Daarmee staan we op de 3de plaats in Europa en doen we het zelfs beter dan de VS! Alleen IJsland en Malta scoren nog ietsje beter. Intussen is ook al 40,5% van de volwassenen in ons land volledig gevaccineerd!

Elke volwassen burger krijgt de kans om zich te laten vaccineren tegen COVID-19. We kunnen er zelfs ook al minderjarigen bijtellen. De meesten hebben al een uitnodiging gekregen. Misschien heb je de jouwe al ontvangen, maar is nog niet alles even duidelijk. Je (huis)apotheker kan je zeker helpen…

 

Vragen over je vaccinatie? Stel ze aan je apotheker!

Wat moet je doen als je bijwerkingen krijgt? Is het vaccin veilig? Je apotheker geeft graag antwoord op alle vragen met de meest recente wetenschappelijke info. Hij kan je ook vertellen hoe je je afspraak kan bevestigen of verplaatsen. Je kan echter geen voorrang krijgen in het vaccinatiecentrum, of een ander type vaccin kiezen.

Net zoals je huisarts, kan je apotheker je vaccinatietraject volgen. Als je nog niet volledig gevaccineerd bent, krijgt je apotheker een pop-up in zijn apotheeksoftware die aangeeft of je al een uitnodiging hebt ontvangen, en of je al een eerste keer gevaccineerd bent. Dat is handig voor het geval je je uitnodiging bijvoorbeeld bent kwijtgeraakt. Je kan je apotheker dan vragen wanneer je afspraak is gepland.

 ​Die pop-up geeft de apotheker geen toegang tot je medisch dossier. Het vertelt hem of haar alleen dat je een uitnodiging hebt ontvangen en al dan ​niet gevaccineerd bent. Dat geeft je apotheker de kans om je aan het belang van vaccinatie te herinneren en je vragen te beantwoorden of je eventueel gerust te stellen. De gegevens worden nergens opgeslagen en jouw privacy wordt altijd gerespecteerd. Stel dus gerust je vragen aan de apotheker en ga voor volledige bescherming, voor jezelf en voor je naasten!

​ 


Onze Missie

Apotheek.be ondersteunt en benadrukt de rol van de apotheker als volwaardige partner in de gezondheidszorg.

Contacteer ons

Gelieve er rekening mee te houden dat apotheek.be geen online apotheek is

Wettelijke Vermeldingen

Privacy policy
Deontologie