COVID-19: hoe maak je je afspraak voor vaccinatie in Vlaanderen?

​Misschien ontving je al je uitnodiging voor vaccinatie. Hoe maak je je afspraak? De procedure verschilt een beetje naargelang je woonplaats.​​


Reageer binnen de 30 dagen op je uitnodiging voor vaccinatie, nadien word je niet meer opnieuw uitgenodigd​. 


 


In maart is fase 1b van het vaccinatieplan bij het grote publiek van start gegaan. Dat betekent dat personen ouder dan 65 jaar (van oud naar jong), volwassen personen met onderliggende gezondheidsproblemen en personen die een beroep uitoefenen dat als ‘essentieel’ is beoordeeld (bv. politie), nu aan de beurt zijn.

Maak je deel uit van één van die groepen? Dan ontving je misschien al je uitnodiging voor vaccinatie. Hoe maak je je afspraak? De procedure verschilt een beetje naargelang je woonplaats. Woon je in Brussel? Hier vind je meer info. 

Woon je in Vlaanderen? Dan ontvang je een uitnodiging voor vaccinatie per brief, en vaak ook via e-mail (afkomstig van cov19-vaccin@doclr.be) of sms (verzonden vanaf het nummer 8811). Je vindt ook een digitaal exemplaar in jouw eBox (Burgerprofiel Vlaanderen).

Je afspraak bevestigen, verplaatsen of weigeren

Na ontvangst van je vaccinatie-uitnodiging kan je de data voor je afspraken bevestigen, verplaatsen of de vaccinatie weigeren. Afhankelijk van in welke gemeente je woont, ontvang je een uitnodiging met vooraf bepaalde vaccinatiemomenten in het vaccinatiecentrum in je buurt. Die data kan je bevestigen, wijzigen of annuleren. Woon je in een gemeente waar je geen vaccinatiemomenten krijgt voorgesteld (bv. Antwerpen of Gent), dan kan je zelf de afspraak inboeken op data van jouw keuze.

Zonder een vaccinatie-uitnodiging kan je geen afspraak maken.

30 dagen geldig

Je vaccinatie-uitnodiging met persoonlijke vaccinatiecode blijft 30 dagen geldig. Binnen die periode kan je je afspraak bevestigen of verplaatsen, of de vaccinatie weigeren. Daarna vervalt je uitnodiging. 

Opgelet: als je uitnodiging vervalt, word je niet automatisch opnieuw uitgenodigd, ook niet helemaal op het einde van de vaccinatiecampagne. Reageer dus tijdig op je uitnodiging, zo weet het vaccinatiecentrum of je komt.

Hou je uitnodiging goed bij

Op de dag van je vaccinatie moet je je uitnodiging en je identiteitskaart tonen in het vaccinatiecentrum. Neem de brief mee, of toon de sms of e-mail met je persoonlijke code aan de onthaalbediende in het vaccinatiecentrum. Want dat is meteen je e-ticket.

Ook naar de afspraak voor je tweede vaccinatie breng je de uitnodiging mee.

Uitnodiging kwijt?

Je vindt een elektronisch exemplaar van je persoonlijke uitnodigingsbrief in je Burgerprofiel of e-box. Je kan ook gratis bellen naar 1700, het infonummer van de Vlaamse overheid. Zij kunnen je uitnodiging opnieuw mailen.

Voor meer praktische informatie over je afspraak, kan je terecht op deze webpagina op www.laatjevaccineren.be. Voor algemene info over COVID-19 en de vaccinatiestrategie in ons land, kan je terecht op de federale overheidswebsite www.info-coronavirus.be. Je kan ook het federale callcenter bellen op het nummer 0800 14 689.

Hoe maak je een afspraak in Brussel? We leggen het hi​er ​voor je uit.


 


Onze Missie

Apotheek.be ondersteunt en benadrukt de rol van de apotheker als volwaardige partner in de gezondheidszorg.

Contacteer ons

Gelieve er rekening mee te houden dat apotheek.be geen online apotheek is

Wettelijke Vermeldingen

Privacy policy
Deontologie