COVID-19: hoe maak je je afspraak voor vaccinatie in Brussel?

​Misschien ontving je al je uitnodiging voor vaccinatie. Hoe maak je je afspraak? De procedure verschilt een beetje naargelang je woonplaats.​​


Ben je ouder dan 72 jaar en heb je nog geen uitnodiging ontvangen? Bel dan het Brusselse callcenter op 02/214.19.19 om een afspraak te maken.In maart is fase 1b van het vaccinatieplan bij het grote publiek van start gegaan. Dat betekent dat personen ouder dan 65 jaar (van oud naar jong), volwassen personen met onderliggende gezondheidsproblemen en personen die een beroep uitoefenen dat als ‘essentieel’ is beoordeeld (bv. politie), nu aan de beurt zijn.

Maak je deel uit van één van die groepen? Dan ontving je misschien al je uitnodiging voor vaccinatie. Hoe maak je je afspraak? De procedure verschilt een beetje naargelang je woonplaats. Woo​n je in Vlaanderen? Hier vind je meer info. 

Woon je in Brussel? Dan ontvang je een uitnodiging voor vaccinatie per brief, e-mail of sms (verstuurd vanaf het nummer 8811). Op de uitnodiging vind je een link naar de webpagina van coronavirus.brussels en een unieke code die je nodig hebt om je afspraak te bevestigen.

De handleiding voor het afsprakenplatform voor covid-vaccinatie gidst je stap voor stap doorheen het maken van je afspraak.

Maak via deze link je afspraak voor je vaccinatie tegen COVID-19. Onderaan de pagina klik je op de blauwe knop “Klik hier om een afspraak te maken”. Zo kom je meteen op het reservatieplatform terecht. Het platform zal je vragen om de unieke code die vermeld staat op je uitnodiging voor vaccinatie, in te geven.

Vervolgens kan je een afspraak maken in één van de 9 centra die momenteel open zijn, op het uur en dag van jouw keuze (in de mate van het mogelijke). Zodra je je eerste afspraak hebt bevestigd, zal het systeem je een tweede afspraak voorstellen op basis van de intervalperiode tussen de eerste en de tweede dosis van het vaccin. Je kan weliswaar een ander moment binnen deze periode selecteren.

Wanneer je je twee afspraken hebt bevestigd, ontvang je een mail of sms ter bevestiging en kan je de bevestigingsbrief met een QR code downloaden en afdrukken. Wanneer je op de dag van je afspraak naar het vaccinatiecentrum gaat, zal je je moeten aanmelden met die QR code (op smartphone of papier) en je identiteitskaart.​

Ben je ouder dan 72 jaar en heb je nog geen uitnodiging ontvangen? Bel dan het Brusselse callcenter op 02/214.19.19 om een afspraak te maken in een vaccinatiecentrum naar keuze.

Ook voor andere vragen omtrent je uitnodiging of afspraak voor vaccinatie, kan je het callcenter op dat nummer 02/214.19.19 bereiken; van maandag tot vrijdag tussen 9 uur en 17 uur 30, en in het weekend tussen 10 uur en 17 uur 30.


 

Wil je je afspraak nog verleggen?

Dat kan! In de bevestigingsmail van je afspraken klik je op ‘Afspraak annuleren’. Vervolgens krijg je een e-mail met bevestiging van je annulatie en een link om een nieuwe afspraak te maken.

 

Nog vragen?​

De website www.coronavirus.brussels biedt je alle praktische info over vaccinatie in de Brusselse regio onder de rubriek ‘Vaccinatie’. Voor algemene info over COVID-19 en de vaccinatiestrategie in ons land, kan je terecht op de federale overheidswebsite www.info-coronavirus.be. Je kan ook het federale callcenter bellen op het nummer 0800 14 689.


Hoe maak je een afspraak in Vlaanderen? We leggen het hier​ voor je uit.


 Onze Missie

Apotheek.be ondersteunt en benadrukt de rol van de apotheker als volwaardige partner in de gezondheidszorg.

Contacteer ons

Gelieve er rekening mee te houden dat apotheek.be geen online apotheek is

Wettelijke Vermeldingen

Privacy policy
Deontologie