Paracetamol? Ja! Op voorwaarde dat je het goed gebruikt...

Paracetamol is een veilig en doeltreffend geneesmiddel tegen pijn en koorts. Maar opgelet: verkeerd gebruik kan tot ernstige nevenwerkingen leiden... 


Jan (63) belandde in het ziekenhuis nadat hij een heel weekend erge tandpijn had proberen te verlichten met paracetamol.


Paracetamol is een veilig en doeltreffend geneesmiddel tegen pijn en koorts. Maar opgelet: verkeerd gebruik kan tot ernstige nevenwerkingen leiden... zoals Jan en Laura persoonlijk ondervonden hebben. Hieronder vind je hun getuigenissen. 

Hier vind je meer informatie over het geneesmiddel opdat je het veilig kan gebruiken. 


Hoe een lever kan lijden door tandpijn en een kater... en dat is heus niet zo uitzonderlijk!


Jan (63) belandde in het ziekenhuis nadat hij een heel weekend erge tandpijn had proberen te verlichten met paracetamol. Hij had nooit gedacht dat je te veel paracetamol kon nemen… De schade was zo ernstig dat ze een dringende levertransplantatie vereiste.

Laura (22) vergeet nooit de dag dat ze 22 werd. Of liever, de dag erna… Om snel van haar stevige kater af te geraken, nam ze in één keer een veel te hoge dosis paracetamol in de hoop zich gauw beter te voelen. Het tegendeel was waar: ze voelde zich enorm zwak en misselijk, moest overgeven... En het werd erger! Haar huid werd ook geel en ze kreeg pijn rechtsboven in haar buik. Ook zij belandde met paracetamolvergiftiging in het ziekenhuis.

Onze Missie

Apotheek.be ondersteunt en benadrukt de rol van de apotheker als volwaardige partner in de gezondheidszorg.

Contacteer ons

Gelieve er rekening mee te houden dat apotheek.be geen online apotheek is

Wettelijke Vermeldingen

Privacy policy
Deontologie