23 juni 2017De voorbije maanden mochten we al ruimschoots profiteren van de zon. We trekken er massaal op uit naar zee of brengen de verlengde weekends door op een gezellige camping of in een charmante B&B in de Ardennen... We dromen al van een zomer lang zorgeloos genieten! Ook als u op bestemming plots een geneesmiddel nodig zou hebben, hoeft u zich dankzij uw apotheker geen zorgen te maken: activeer uw Gedeeld Farmaceutisch Dossier (GFD) voor u vertrekt en ontvang bij iedere apotheker in België die u consulteert professioneel advies afgestemd op uw persoonlijke situatie.

Dankzij het Gedeeld Farmaceutisch Dossier (GFD) kan u vertrouwen op een extra veiligheid bij de aflevering van uw geneesmiddelen. Door deze gratis dienst te activeren, kan uw vertrouwde apotheker uw ‘medicatiehistoriek’ – het geheel van geneesmiddelen die u in het afgelopen jaar werden afgeleverd – uit uw farmaceutisch dossier delen met zijn collega-apothekers. Elke apotheker bij wie u zich aanmeldt, kan zo een overzicht van uw geneesmiddelengebruik opvragen en zijn advies afstemmen op uw persoonlijke situatie. Handig wanneer u op uitstap bent aan zee of in de Ardennen, en zelfs dichter bij huis bij een noodgeval in het holst van de nacht!

Activeer uw GFD bij uw apotheker

Sinds het begin van dit jaar, kunnen al meer dan 5 miljoen landgenoten genieten van de dienstverlening, zij lieten immers reeds hun geïnformeerde toestemming (die noodzakelijk is om gegevens te delen) registreren. Kiest u ook voor extra veiligheid? Geef uw apotheker dan uw toestemming om uw GFD te openen. Dat kan snel en eenvoudig in de apotheek! 

 

Meer informatie: