Apotheek van wacht
Tussen 22u en 9u: gelieve het nummer
0903 99 000 te bellen [1,50 EUR/Min]

Vind een apotheek van wacht tussen 9u en 22u

Vind een apotheek van wacht tussen 9u en 22u

Vind een apotheek in uw buurt

Vind een apotheek in uw buurt

Mijn farmaceutisch dossier: oog voor mijn gezondheid

Printvriendelijke versiePDF-versie

Telkens de apotheker een geneesmiddel op voorschrift aflevert, is hij wettelijk verplicht om dat te registreren. Tenzij u bezwaar maakt, registreert de apotheker, in het belang van uw gezondheid, ook bijkomende gegevens zoals geneesmiddelen zonder voorschrift en andere gezondheidsproducten. Al deze informatie wordt opgeslagen in uw farmaceutisch dossier zodat de apotheker u steeds optimaal kan adviseren en eventuele problemen met uw medicatie kan voorkomen.

Doordat uw apotheker bijhoudt welke geneesmiddelen u gebruikt en ook andere belangrijke gezondheidsinformatie registreert (allergieën, chronische aandoening…), kan hij u beter adviseren en kunt u erop vertrouwen dat hij mogelijke problemen met uw medicatie kan voorkomen. Sommige geneesmiddelen gaan immers niet goed samen; ze kunnen elkaars werking tenietdoen of net versterken.

Wanneer uw apotheker u een geneesmiddel aflevert, raadpleegt hij uw farmaceutisch dossier. Zo gaat hij in alle discretie na of de medicatie geschikt is voor u en kan hij, indien nodig, overleggen met uw arts. U kan uw dossier ook steeds zelf inkijken en gegevens aanpassen als dat nodig zou zijn.

Een extra veiligheid

Sinds 2014 kunnen Belgische apothekers relevante gegevens uit uw farmaceutisch dossier ook ter beschikking stellen van een collega, indien u om welke reden dan ook niet terecht kunt bij uw vertrouwde apotheker. De dienstverlening, het Gedeeld Farmaceutisch Dossier, wordt u gratis aangeboden en biedt u extra veiligheid overal in België, dus ook op vakantie aan zee of in het holst van de nacht bij de apotheker van wacht. Van de dienst genieten kan u door uw toestemming te geven om gezondheidsgegevens te delen. Meer informatie over het Gedeeld Farmaceutisch Dossier? Klik hier!

 

Snelle links: