De campagne Tournée Minérale, georganiseerd door VAD/De Druglijn en Stichting tegen Kanker, kende in 2017 een groot succes: meer dan 120 000 Belgen dronken tijdens de hele maand februari geen druppel alcohol. Zo’n alcoholvrije maand heeft een belangrijke impact, aangezien ze je lichaam een gezonde rustpauze geeft. Bovendien toonden onderzoekers van de UGent aan dat deelnemers aan de campagne een half jaar later nog steeds minder drinken. Redenen genoeg dus om ook in februari 2018 dat glaasje af te slaan.

‘Je hebt geen alcohol nodig om je te amuseren’

Onder dat motto ontdekten tienduizenden landgenoten verleden jaar de voordelen van een levensstijl met minder alcohol. Bier, wijn en andere alcoholhoudende dranken zijn misschien moeilijk weg te denken uit ons dagelijkse leven, het blijven ongezonde producten. Een maand lang geen alcohol drinken levert dan ook heel wat gezondheidsvoordelen op. Zelfs op korte termijn. Zo kan je bijvoorbeeld al snel merken dat je meer energie krijgt en beter slaapt. Ook ga je letterlijk beter in je vel zitten. Alcohol droogt je lichaam immers uit en maakt dat je huid dof en verrimpeld wordt. En aangezien al die drankjes zich ook laten voelen op de weegschaal, werk je door minder alcohol te drinken aan een gezond gewicht. Kortom: wie om zijn gezondheid geeft, klinkt in februari met water!

Hoe deelnemen?

Deelnemen aan Tournée Minérale is eenvoudig, het enige wat je hoeft te doen is tijdens de maand februari alle alcoholhoudende dranken afzweren. Dat kan alleen, maar ook in team. Op de website van Tournée Minérale kan je namelijk vrienden of collega’s uitdagen om deel te nemen aan de campagne. Om hen extra te motiveren alle 28 dagen alcoholvrij te houden, kan je beloven een bepaald bedrag te storten ten voordele van Stichting tegen Kanker. Het geld dat op die manier wordt ingezameld, zal worden geïnvesteerd in kankeronderzoek.