Zoals wel meer vijftigplussers, neemt Eric medicatie om zijn bloeddruk en cholesterol onder controle te houden. Voor zijn dochter Alice, die pas is gestart aan de universiteit, gaat hij vandaag vitaminen halen bij zijn huisapotheker. Omdat zij weet dat hij deel uitmaakt van de risicogroep voor wie seizoensvaccinatie is aanbevolen, raadt zij Eric aan zich te laten vaccineren.

Vandaag, 16 oktober, geven we het startschot voor de jaarlijkse sensibiliseringscampagne voor griepvaccinatie. Een maand later dan je misschien gewoon bent… en dat is niet toevallig! Griep steekt namelijk sinds enkele jaren steeds later in het seizoen de kop op. De personen die zich best laten vaccineren, blijven daarentegen ongewijzigd…

De Hoge Gezondheidsraad van België heeft opnieuw aanbevelingen voor vaccinatie geformuleerd voor drie doelgroepen:

  • Personen die een hoger risico lopen op complicaties (personen met chronische gezondheidsproblemen, zwangere vrouwen, personen opgenomen in een ziekenhuis, bewoners  van een woonzorgcentrum of personen boven de 65 jaar);
  • Personen die werken in de zorg;
  • En personen die samenwonen met iemand uit de eerste groep of met een baby jonger dan 6 maand.

Informeer je dus goed over de seizoensgriep en griepvaccinatie. Het is overigens ook een goed moment om zich te wapenen tegen pneumokokken!

Heb je vragen of twijfel je of je er goed aan doet om je te laten vaccineren? Praat erover met je huisapotheker of je behandelende arts!

 

 

Wat is het verschil tussen griep en een gewone verkoudheid?
Geef griep geen kans!
Wees alert voor pneumokokken.