Voel je je grieperig en heb je koorts? Gebruik dan eerst paracetamol als je een pijnstiller wil gebruiken. Dat geneesmiddel is steeds de eerste keuze om pijn te bestrijden en koorts te verlagen.

Ontstekingsremmende geneesmiddelen (de zogenaamde NSAID’s) kunnen in tweede instantie soelaas bieden. Ontstekingsremmers houden meer risico op ongewenste bijwerkingen in, waardoor ze niet de voorkeur genieten. Bovendien zouden ze in sommige gevallen virale infecties kunnen verergeren, en artsen vermoeden dat dat ook geldt voor een infectie met het coronavirus. Daarom wordt aanbevolen om er voorzichtig mee om te gaan. In de meeste gevallen kunnen die courante pijnstillers wel een veilig alternatief bieden voor paracetamol.

In dit artikel lees je meer over het verschil in pijnstillers en kan je onder andere nagaan hoe je paracetamol veilig gebruikt om overdosering te vermijden.

Hamster geen voorraden!

Let op: recente nieuwsberichten veroorzaken hamstergedrag van paracetamol, wat kan leiden tot onbeschikbaarheid ervan! De toegang tot geneesmiddelen moet voor iedereen gewaarborgd blijven. Bedankt om je aankoop ervan te beperken tot één verpakking per persoon en haal indien nodig een nieuwe als die bijna op is. Is er geen paracetamol verkrijgbaar? Dan zijn andere courante pijnstillers in de meeste gevallen een veilig alternatief.

Ben je niet zeker wat voor jou aangewezen is? Neem telefonisch contact op met je apotheker of arts, hij zal je advies geven over jouw specifieke situatie. Sowieso is langdurig gebruik van pijnstillers niet aangeraden zonder medisch advies.