Justine en haar partner hebben al even een kinderwens. Vandaag gaat Justine langs bij haar huisapotheker om een zwangerschapstest te halen. Omdat ze last heeft van hoofdpijn, maakt ze van de gelegenheid gebruik om ook een pijnstiller te vragen.  Haar apotheker, gewaarschuwd door de vraag om de test, biedt haar een veilige remedie tegen de hoofdpijn aan die compatibel is met een eventuele zwangerschap.

Vandaag engageren de apothekers zich voor een nieuwe sensibiliseringscampagne gericht aan zwangere vrouwen, vrouwen met een kinderwens en vrouwen die borstvoeding geven. Hun boodschap:

Toekomstige en nieuwe mama's, vertel het ons!
We staan voor jullie paraat en kunnen je helpen om goede keuzes te maken over medicatie en gezondheidsproducten.

De apotheker van Justine had een duidelijk signaal dat wees op een potentiële zwangerschap, maar vaak zijn vrouwen al enkele weken zwanger voor dat duidelijk is voor henzelf, en enkele maanden voor dat duidelijk wordt voor hun omgeving. Toch zijn tijdens een zwangerschap, maar ook bij borstvoeding, enkele voorzorgen rond het gebruik van medicatie - en andere producten - noodzakelijk, om vrouw en kind te beschermen.

En jij? Heb jij je zwangerschap of je kinderwens gedeeld met je apotheker? Er zijn zeker 5 goede redenen om dat te doen!