Apotheek van wacht
Tussen 22u en 9u: gelieve het nummer
0903 99 000 te bellen [1,50 EUR/Min]

Vind een apotheek van wacht tussen 9u en 22u

Vind een apotheek van wacht tussen 9u en 22u

Vind een apotheek in uw buurt

Vind een apotheek in uw buurt

Leven met dementie: een praktische gids

Printvriendelijke versiePDF-versie

De brochure ‘Hoe leren omgaan met dementie’ van de Koning Boudewijnstichting en de Federatie van het Belgisch Notariaat kreeg onlangs een update. De brochure is een praktisch gids voor iedereen die met dementie moet leren leven, zowel patiënten als hun omgeving.

De diagnose ‘dementie’ is ongetwijfeld schokkend nieuws, toch verandert niet alles van de ene dag op de andere. Het leven gaat voort en het is belangrijk om met kennis van zaken een aantal keuzes te maken en zo goed mogelijk met de aandoening te leren leven. De brochure richt zich in de eerste plaats tot mensen met beginnende dementie, die zelf nog keuzes kunnen maken en beslissingen nemen, maar is ook voor hun naasten een praktische wegwijzer.

Na de diagnose komen de vragen. Hoe evolueert de ziekte? Welke behandelingen zijn er? Welke professionele zorgverleners kunnen mij helpen? Hoe kan ik mijn leven thuis het best organiseren? Welke vormen van opvang en steun zijn er? Hoeveel kan dat kosten? Hoe kan ik mijn erfenis regelen? En mijn levenseinde? De brochure geeft een antwoord op dergelijke vragen en bevat tal van nuttige links en adressen.

De brochure is gratis online beschikbaar. Je kan ze ook telefonisch (02/500.4.555) of per e-mail aanvragen.