Meer tijd doorbrengen met familie en vrienden, gezonder eten, beginnen sporten...

Een nieuw jaar voelt aan als een schone lei. De jaarwisseling vormt traditioneel dan ook het moment om goede voornemens te uiten. Helaas leert de ervaring dat het moeilijk is om die lang vol te houden. Gelukkig is er je apotheker om je daarbij te ondersteunen. Dankzij zijn expertise, is hij immers de aangewezen persoon om je te helpen bepaalde voornemens blijvend om te zetten in daden. Vooral bij voornemens die te maken hebben met je gezondheid, kan je apotheker een belangrijke rol spelen.

Wanneer je bijvoorbeeld wil stoppen met roken, zal hij je bijstaan op de manier die jou het best past. Zo kan hij je een afhankelijkheidstest, nicotinevervangers of zelfs bepaalde geneesmiddelen aanraden. Of je doorverwijzen naar de dienstverlening van Tabakstop, waar je gratis terechtkan voor rookstopbegeleiding en coaching.

Staat minder alcohol drinken op je lijstje van goede voornemens? Je bent niet alleen, getuige het succes van Tournée Minérale vorig jaar: in het kader van die campagne dronken 120 000 Belgen een maand lang geen druppel alcohol. Je apotheker geeft je graag advies zodat ook jij dat voornemen in de praktijk kan brengen. En je die gezondere levensstijl met minder drank blijft volhouden.

Ook wanneer je een betere nachtrust wenst, of je je hebt voorgenomen een gezonder gewicht na te streven, staat je apotheker voor je klaar. Hij kent je specifieke situatie en kan je helpen om beide doelstellingen op een succesvolle en gezonde manier te realiseren.