FR | NL

Hartfalen is een progressieve chronische aandoening waarbij het hart zijn pompende functie niet goed meer kan vervullen. Deze ziekte komt vooral voor bij personen ouder dan 65 jaar. Omdat het hart niet meer in staat is om het bloed optimaal in het lichaam te laten circuleren, verliest het dus het vermogen om de verschillende organen in het lichaam correct van bloed te voorzien.

Hartfalen is een ernstige ziekte. Desalniettemin kan je langer leven, je beter voelen en meer doen indien je de aandoening begrijpt, het behandelplan van je arts opvolgt en een aantal eenvoudige aanpassingen aanbrengt aan je leefwijze.

Hartfalen begrijpen

De Europese Vereniging voor Cardiologie en de Hartfalen Associatie hebben de website Heartfailurematters.org  opgericht om patiënten, naasten en verzorgenden betrouwbare informatie over hartfalen te bieden. Een geanimeerde ‘reis’ of een serie gesproken animaties vertellen je op een eenvoudige manier hoe een gezond hart werkt, wat er in geval van hartfalen gebeurt, en hoe de verschillende behandelingen kunnen zorgen dat je je beter voelt. 

Bovendien deelt de website ook veel praktische adviezen om je leefstijl bij hartfalen aan te passen.