Tabakstop helpt en ondersteunt via verschillende kanalen:

  • Een gratis telefoonlijn op het nummer 0800 111 00, op werkdagen tussen 15u en 19u. De professionele tabakologen van Tabakstop bieden een luisterend oor, informatie en tips over tabaksgebruik en over stoppen met roken en verwijzen eventueel door naar andere diensten zoals consultaties in de ziekenhuizen of erkende onafhankelijke tabakologen. De tabakologen van Tabakstop bieden ook rookstopbegeleiding via 6 telefonische gesprekken, verspreid over een periode van ongeveer 3 maanden. Deze begeleiding is gratis. Wie een RVV-statuut heeft, kan ook financiële steun krijgen voor nicotinevervangers.
  • De website www.tabakstop.be biedt heel wat informatie over tabaksgebruik en over stoppen met roken. Zo zijn er handige hulpmiddelen te vinden op de website, zoals een nicotineverslavingstest en de lijst van tabakologen per regio.  De rubriek ‘Vertel het ons’ geeft ex-rokers een forum om hun getuigenis te delen, om rokers te motiveren bij een rookstop en om tips te geven om te stoppen met roken. 
  • Op de Tabakstop Facebookpagina verzamelt zich een gemeenschap van ex-rokers die elkaar elke dag steunen. De tabakologen posten regelmatig tips en tricks op de pagina om de volgers te motiveren zich niet te laten verleiden door de sigaret. 

 Een roker die alleen probeert te stoppen met roken heeft 95 tot 97% kans om te hervallen.

 Met begeleiding kunnen zijn kansen om te slagen tot verdriedubbelen!