Apotheek van wacht
Tussen 22u en 9u: gelieve het nummer
0903 99 000 te bellen [1,50 EUR/Min]

Vind een apotheek van wacht tussen 9u en 22u

Vind een apotheek van wacht tussen 9u en 22u

Vind een apotheek in uw buurt

Vind een apotheek in uw buurt

Geneesmiddelen

  • Over borstvoeding bestaan heel wat mythes. In dit artikel ontdek je de mogelijkheden die bestaan als je borstvoeding wil geven terwijl je een behandeling met geneesmiddelen volgt. Want als je een geneesmiddel moet gebruiken wanneer je je kind borstvoeding geeft, zijn er enkele voorzorgen die je moet nemen. In het bijzonder: neem geen enkel geneesmiddel op eigen initiatief. Raadpleeg steeds een bekwame zorgverstrekker.

  • Maandag 16 oktober was het Werelddag tegen Pijn. Geen overbodig initiatief als je weet dat 20% van de bevolking lijdt aan matige tot ernstige chronische pijn. Pijnstillers zijn er in verschillende sterktes, elk met hun bijwerkingen en voorzorgen. Je apotheker en arts kunnen je helpen om de gepaste pijnstiller voor jou en je pijn te vinden.

  • Geen voorbehoedsmiddel gebruikt? Pil vergeten? Condoom gescheurd? Spiraaltje kwijtgeraakt? Als je onveilig gevrijd hebt maar niet zwanger wil worden, dan kun je in de apotheek terecht voor een noodpil. Een doktersvoorschrift is niet nodig.

  • In deze infographic van het Europees Centrum voor ziektepreventie en -bestrijding wordt uitgelegd op welke manier resistentie tegen antibiotica zich verspreid in de veeteelt, de gemeenschap, zorginstellingen en via reizen.

  • Ervaar je klachten van je geneesmiddel(en)? Dan is het aan te raden om spoedig contact op te nemen met je arts of apotheker. Of je kan ongewenste neveneffecten ook rechtstreeks melden aan het fagg, het Belgische geneesmiddelenagentschap.

Hoe verspreidt antibioticaresistentie zich?
Borstvoeding is niet altijd uitgesloten wanneer je medicatie neemt
Een pijnstiller op maat
Zonder voorschrift om de noodpil
Wat zijn bijwerkingen van geneesmiddelen?
Meld elke vermoedelijke bijwerking!
Geneesmiddelen online kopen?
Elektronisch voorschrift wordt de regel
"Antibiotica: gebruik ze goed en enkel als het moet!"
De magistrale bereiding, een behandeling die 100% bij u past.