De apotheker is een gezondheidswerker, dichtbij en beschikbaar. In talrijke omstandigheden die te maken hebben met je gezondheid en welzijn, is hij de eerste persoon tot wie je je kan richten. 

Voor veel dingen stap je immers niet eerst naar je arts, maar wel naar je apotheker. Voor een verkoudheid, hoofdpijn, spierpijn, een snijwonde, en talrijke kleine kwaaltjes van alle dag staat zijn deur wijd open en is zijn advies goud waard. 

Wanneer je gezin groeit en zich uitbreidt, wanneer je baby van melk moet veranderen en rode billetjes vol uitslag heeft, wanneer je kinderen zich aan de knieën kwetsen of er een nieuwe luizenplaag uitbreekt op school, wanneer je uitgeput bijna de wanhoop nabij bent en op zoek gaat naar een beetje energie, dan staat je apotheker klaar om naar jou te luisteren en je steeds een doeltreffende oplossing aan te bieden om de gezondheid van je gezin te vrijwaren, je terug op de voet te krijgen, je gerust te stellen en je het leven te vereenvoudigen. 

Discreet maar aandachtig, indien hij van oordeel is dat jouw gezondheidstoestand het vergt, geeft hij je advies en verwijst hij je door naar je arts. 

Indien je arts een geneesmiddel heeft voorgeschreven of je terugkeert van een verblijf in het ziekenhuis, dan is het opnieuw je apotheker die je adviseert en die als eerste optreedt om op jouw vragen te antwoorden.