FR | NL

Radeloos stapt Martha (58) binnen in de apotheek: "Die tablet krijg ik nauwelijks binnen, ik zie het niet zitten om ze iedere ochtend opnieuw in te nemen", vertrouwt ze haar huisapotheker toe.

Om te vermijden dat Martha haar geneesmiddel niet goed volgt of er zelfs helemaal mee stopt, besluit haar huisapotheker om de huisarts van Martha te contacteren. Ze stelt hem voor om de tabletten te vervangen door een siroop met hetzelfde actieve bestanddeel. Die kan ze als magistrale bereiding maken voor Martha.

Enkele weken later meldt Martha glunderend in de apotheek dat ze geen enkele moeite meer heeft met haar behandeling!

Vind je het net zoals Martha moeilijk om je medicatie in te nemen, omdat je bijvoorbeeld slikproblemen hebt? Wist je dat je huisapotheker je een andere toedieningsvorm kan voorstellen? Hij kan bijvoorbeeld in sommige gevallen een pil vervangen door een siroop of bruistablet. Het kan ook gebeuren dat je last ondervindt van bijwerkingen of dat je het moeilijk vindt om verschillende geneesmiddelen iedere dag op het juiste moment in te nemen. Ook in die situaties kan je huisapotheker je een oplossing aanreiken die is aangepast aan jouw specifieke nodenPraat erover met je huisapotheker!