Thuis goed voor jezelf zorgen op de meest veilige manier, dat is belangrijk. Nog meer sinds de coronacrisis is uitgebroken! Je kan steeds rekenen op het advies van je apotheker om je daarbij te helpen. Talrijke apotheken in ons land stellen je tijdens de week van 21 tot 26 september zelfs voor om – samen met jou ! – een check-up van je medicijnkast te doen. Wacht niet te lang om een afspraak te maken…

Heb je thuis een medicijnkastje? Wat zit daarin? Een pijnstiller ongetwijfeld, hoestsiroop, ontsmettingsmiddel, pleisters, antibiotica, ontstekingsremmers, een zalfje tegen insectenbeten, druppels voor… Sommige van die producten hebben al geen bijsluiter meer, andere zijn misschien vervallen? Zou het niet eens tijd zijn om je medicijnkastje te sorteren? En waarom dan niet meteen genieten van de hulp en het advies van een specialist?

Van 21 tot 26 september: gratis check-up!

De campagne “Mijn huisapotheker waakt over mijn gezondheid!” nodigt je uit om - op afspraak - de inhoud van je medicijnkastje mee te brengen naar je apotheker zodat de “gezondheidstoestand” ervan kan gecontroleerd worden. Tijdens zo’n check-up ontvang je:

  • gepersonaliseerd advies over het gebruik van de geneesmiddelen en andere gezondheidsproducten die in je medicijnkastje zitten,
  • nuttig advies over het bewaren, sorteren (en eventueel verwijderen) van die producten,
  • aanbevelingen over de organisatie en optimale samenstelling van jouw medicijnkast.

Zo ben je zeker dat jouw medicijnkast perfect afgestemd is op jouw noden en beschik je thuis over het nodige om op een veilige manier om te gaan met alledaagse gezondheidskwaaltjes, ook de onvoorziene.

In deze tijden van gezondheidscrisis is dat meer dan ooit belangrijk!

Interesse?

Afspraak op www.opmijngezondheid.eu voor meer informatie over deze campagne en de dichtstbijzijnde deelnemende apotheken.